Συγκρότηση Επιτροπών 02/02/2016

Πρώτη τηλεοπτική εκπομπή «ΠΟΛΙΤΕΣ»
20 Απριλίου 2016

ske-02022016

Πραγματοποιήθηκε στις 02/02/2016 η πρώτη συνάντηση των μελών των δύο επιτροπών αλλά και του Προεδρείου του ΣΚΕ Αττικής, στα γραφεία του ΚΕΕΠ στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή.

Οι 45 συμμετέχοντες συζήτησαν για δυόμιση ώρες τον τρόπο οργάνωσης των ΣΚΕ και τη μεθοδολογία που θα ακολουθηθεί και αναπτύχθηκε ένας ζωντανός και δημιουργικός διάλογος. Προηγήθηκε η πρώτη συνάντηση σε ολομέλεια του Προεδρείου του ΣΚΕ.

Εκτός από τα διαδικαστικά θέματα που αφορούν στην οργανωτική συγκρότηση του ΣΚΕ και των επιτροπών, τα επιμέρους θέματα στις τοποθετήσεις γνωριμίας ήταν πολλά και σημαντικά. Η ανάγκη παρουσίασης στοιχείων της λειτουργίας και των οικονομικών της ΕΡΤ, η ενημέρωση για τα εισερχόμενα παράπονα, η εκπαιδευτική τηλεόραση-παιδικό πρόγραμμα, η παρουσία Ελλήνων πολιτών με αλλοδαπή καταγωγή στην ΕΡΤ, αλλά και η διασφάλιση διερμηνείας στη νοηματική γλώσσα, είναι μερικά από τα θέματα που θα απασχολήσουν και τις επιτροπές.

Συντόνισαν τις συζητήσεις τα μέλη του Προεδρείου, Ειρήνη Πουπάκη και Αντιγόνη Ζύγρα και προτάθηκε από τον Περικλή Λύτρα, επίσης μέλος του Προεδρείου, αντί για τις δύο επιτροπές να δημιουργηθούν πέντε θεματικές επιτροπές: Παιδεία-Πολιτισμός, Δημόσια Υγεία-Πρόληψη, Παραγωγική Ανασυγκρότηση, Διακρίσεις-Ισότητα Φύλων, Περιβάλλον – Κλιματική Αλλαγή, η κάθε μια από τις οποίες θα περιλαμβάνει δύο επιμέρους σκέλη, Κριτικής και Προτάσεων.

Αυτή τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016, καλεσμένοι στο στούντιο της Αγίας Παρασκευής και του Περικλή Βασιλόπουλου είναι τα μέλη του εκλεγμένου Προεδρείου του Συμβουλίου Κοινωνικού Ελέγχου της ΕΡΤ.

Συγκεκριμένα, καλεσμένοι είναι οι: Δημήτρης Χριστόπουλος (ιδιωτικός υπάλληλος), Αντιγόνη Ζύγρα (οικονομολόγος), Ειρήνη Πουπάκη (ερευνήτρια), Περικλής Λύτρας (καθηγητής ΤΕΙ Αθηνών), Ελευθέριος Κεχαγιόγλου (εκπρόσωπος του Ελληνικού Δικτύου Μικρών Νησιών), Χαρά Γροσδάνη (εκπρόσωπος του «Χαμόγελου του παιδιού»).

Το ΣΚΕ Αττικής αποτελείται συνολικά από 110 μέλη με ίσο αριθμό εκπροσώπων 55 κοινωνικών φορέων και 55 πολιτών που κληρώθηκαν ανάμεσα σε 2.260 πολίτες, οι οποίοι δήλωσαν συμμετοχή. Τα ΣΚΕ αποτελούν μία καινοτομική πρωτοβουλία που προβλέπεται από το νόμο 4324/15 για τη νέα ΕΡΤ, είναι ανεξάρτητα όργανα με συμβουλευτικό χαρακτήρα και έχουν στόχο τη βελτίωση της ΕΡΤ υπέρ του δημοσίου συμφέροντος. Αρμόδια υπηρεσία για τη συγκρότηση και λειτουργία τους είναι το Κέντρο Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Πολιτών (ΚΕΕΠ) υπό την εποπτεία του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ.