Ιδρυτική ολομέλεια του Σ.Κ.Ε. Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας

Έκτη Συνεδρίαση ΣΚΕ Αττικής 24/05/2016
25 Μαΐου 2016
Τρίτη τηλεοπτική εκπομπή «ΠΟΛΙΤΕΣ»
30 Μαΐου 2016

IMG_0846IMG_0783IMG_0798

Η ιδρυτική ολομέλεια του Συμβουλίου Κοινωνικού Ελέγχου Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 17.5.2016 στην αίθουσα συνεδριάσεων Δ.Σ. της ΕΡΤ Α.Ε. και της Διοίκησης της ΕΡΤ3.

Καλωσορίζοντας τα 60 μέλη του Συμβουλίου (30 εκπρόσωποι φορέων και θεσμών και 30 πολίτες, όπως προέκυψαν από κλήρωση παρουσία συμβολαιογράφου), ο πρόεδρος της ΕΡΤ, Διονύσης Τσακνής, ο οποίος είναι υπέυθυνος για τη λειτουργία των Σ.Κ.Ε. όλης της χώρας, αναφέρθηκε στον συμβουλευτικό, αλλά ουσιαστικό όπως τον χαρακτήρισε, ρόλο του Συμβουλίου και μετέφερε την εμπειρία του από τη λειτουργία του αντίστοιχου οργάνου Αττικής και τη συγκρότηση θεματικών επιτροπών. Επίσης, αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη φυσιογνωμία της ΕΡΤ3, η οποία, όπως επισήμανε, απευθύνεται σε όλη την Ελλάδα ως δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός σταθμός της περιφέρειας. Ο κ. Τσακνής απάντησε σε ερωτήσεις, μία εκ των οποίων αφορούσε τον τρόπο αξιοποίησης των προτάσεων του Σ.Κ.Ε. Εξήγησε ότι αυτό εξαρτάται από παράγοντες όπως είναι οι δυνατότητες, το οικονομικό και η σύμπνοια με τη γενική στρατηγική που χαράσσει η ΕΡΤ.

Η πρόεδρος της Δ.Ε. της ΕΡΤ3, Θεοφανώ Παπαζήση, η οποία είναι υπεύθυνη για τη λειτουργία του Σ.Κ.Ε. Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας, ενημέρωσε για τη διαδικασία σύστασης του οργάνου και επισήμανε τη σπουδιαότητα των Συμβουλίων. Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στον ιδιαίτερο χαρακτήρα της ΕΡΤ3, αναφορικά με την περιφέρεια, αλλά και στον ρόλο της στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.

«Ελπίζουμε με τη δική σας στήριξη και τις δικές σας ιδέες το πρόγραμμα της ΕΡΤ3 να είναι πλουσιότερο» τόνισε από την πλευρά του ο γενικός διευθυντής Αλέξανδρος Κάντερ Μπαξ.